Zitmeubelen

Algemeen

Elk zitmeubel beschikt over eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Deze zijn per model en uitvoering verschillend. Als gebruiker is het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent.

Vullingopbouw

Het zitcomfort van een zitmeubel wordt bepaald door het interieur van een zitmeubel. Dit interieur is veelal opgebouwd uit de vering, de kern en zachte vulling aan de bovenkant waarop u uiteindelijk zit.

Soorten ondervering

Veelal wordt bij een zitmeubelgroep van eenzelfde vullingopbouw voorzien. Echter kan bij bepaalde modellen voor verschillende vullingopbouw gekozen worden, zoals bv. bij hoekelementen van een hoekbankstel. In dit soort situaties wordt er een andere ondervering of kernpolyether gebruikt. Dit kan er in resulteren dat er hardheidsverschillen per zitting ontstaan, wat een normale eigenschap is.

Zitcomfort door vering

Bij bepaalde soorten vering, zoals singelband, zakt bij het zitten de zitting dieper in dan bij een zitmeubel waarin bijvoorbeeld spiraalvering No-Sag genaamd, of veringslijsten zijn gebruikt. Dit betekent dat het zitcomfort mede bepaald wordt door de gebruikte veringsconstructie in het zitmeubel.

Hardheidsverschillen door gebruik

Ook kunnen er hardheidsverschillen in de zittingen onderling ontstaan door het gebruik. De hardheid van nieuwe zitmeubelen neemt door het gebruik iets af, waardoor de zitting zachter wordt. Dit proces ondergaat elk nieuw zitmeubel en wordt ‘inzitten’ genoemd. Dit is een normale eigenschap.

Nonchalant effect

Vulling en vering kunnen bij aanschaf onderling van hardheid variëren maar passen zich in de beginfase na aanschaf aan. Ze lopen 15 tot 20% in stramheid terug, om hierna redelijk constant te blijven. Het is dan ook van belang om in de beginfase na aanschaf alle zitplaatsen gelijkmatig te gebruiken.
 
Een nieuw zitmeubel toont in het begin eventueel nog een beetje strak en stug. Maar zodra u het meubel eenmaal korte tijd in gebruik heeft, zal er meer plooivorming ontstaan. Dit geeft een mooi nonchalant effect. Behalve de bekleding zelf, zullen ook de vullingen en de vering in uw meubel zich in stugheid aanpassen, waardoor u van een optimaal en natuurlijk zitcomfort kunt genieten. Bij zachte vullingen zal de nonchalante plooivorming overigens meer aanwezig zijn dan bij stevigere vullingen.
 
De hoogwaardige elastische materialen zijn zo ontwikkeld dat zij zich vrij langzaam en behoedzaam aan uw lichaam gaan aanpassen. Naargelang de frequentie van de gebruiksduur, temperatuur en lichaamsgewicht zal de aanpassingsduur gemiddeld 3 tot 6 maanden vergen. Na deze eerste gebruiksperiode wordt het comfortniveau optimaal en blijft het jarenlang stabiel.

Verpakkingsindrukken

Vaak worden lederen bankstellen in het buitenland vervaardigd en voor transport goed verpakt om beschadigingen aan het meubel te voorkomen. Nadat de verpakking verwijderd is dienen de kussens opgeschud en opgeklopt te worden. Het kan zijn dat op sommige plaatsen ‘indrukken‘ in het bankstel voorkomen, deze herstellen zich vanzelf.

Social Media

     

 

 

 

 

Contact

Lange Tiendeweg 66
2801 KJ Gouda
Tel. 0182-59 98 68
info@duijvendijkwonen.nl

Openingstijden

maandag/zondag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag:
09.00 - 17.30 uur
zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
 

Afbeeldingsresultaat voor logo cbw erkent 2017

 

© 2016 - 2021 | Ontwerp en realisatie: Rockettail