Stofsoorten

Algemeen

Een nieuw gestoffeerd zitmeubel is in het begin nog strak en toont steriel. Het heeft enige tijd nodig om uitnodigend te worden. Bij gebruik ontstaat een nonchalant effect, zoals plooivorming e.d. Stoffeert men echter op een zachte- en soepele vulling- en vering, dan zal de stof langzaam de vorm aannemen van het lichaam dat erop zit. De plooivorming, die altijd ontstaat op comfortabele zitmeubelen, is in het ontwerp bewust voorzien. Plooivorming en het verminderen van de hardheid van de vullingen zijn geen redenen om aan de kwaliteit van een meubel te twijfelen.

Soorten meubels en het onderhoud

Platweefsel (jacquard geweven stoffen)

In deze stoffen worden dikwijls verschillende soorten garens (viscose, katoen, polyester) door elkaar verwerkt wat dan samen met de weeftechniek het zicht en de uiteindelijke sterkte van de stof zullen bepalen. Bij deze stoffen kan, afhankelijk van de samenstelling, pilling of pluisvorming optreden. De pluisjes doen echter geen afbreuk aan de kwaliteit van de stof en zullen dan ook na een bepaalde gebruiksduur weer vanzelf verdwijnen.

Onderhoud Platweefsel (jacquard geweven stoffen)

Wekelijkse stofzuigbeurt met de zachte borstel.

Veloursstoffen algemeen

De poolstoffen kunnen afhankelijk van de samenstelling van de vezeluiteinden onderverdeeld worden. Shading of pletting is een optisch effect dat kan voorkomen. Maar dat doet zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de stof. De druk en lichaamswarmte kunnen zogenaamde schijnvlekken veroorzaken. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door er ’s nachts een vochtige doek overheen te leggen en de stof naderhand in de poolrichting te borstelen.

Synthetisch velours

De vezeluiteinden zijn 100% synthetisch. Dit velours is bijzonder slijtvast en gemakkelijk in onderhoud.

Onderhoud: zie platweefsel

Mohair velours

De pool bestaat uit 70 tot 100% uit mohair. Dit natuurproduct is antistatisch, sterk en bijzonder veerkrachtig. Bijzondere kenmerken zijn eventuele knoopjes die ontstaan tijdens het spinnen en weven en een paar zogenaamde zwarte haren die tijdens het verven geen kleur opnemen.

Onderhoud Mohair velours

Regelmatig met een harde kleerborstel borstelen in de richting van de vleug en wekelijks een stofzuigbeurt met de speciale borstel. De mohair velours kunt u opfrissen met een vochtige zeem (steeds wrijven in de poolrichting).

Katoenen velours

Ondanks zijn niet-veerkrachtige pool vertoont deze velours, mede door de dichte weving en korte poolhoogte, weinig neiging tot pletting. Ze is warmte-isolerend en voelt bijzonder prettig aan. Zowel de kleurechtheid als de vuilafstotende eigenschappen zijn wat minder dan bij de andere veloursstoffen. Een regelmatig onderhoud is dus zeker geboden.

Onderhoud Katoenen velours

Wekelijkse stofzuigbeurt met de zachte borstel. Opfrissen kan door met een licht bevochtigde zeem in de poolrichting te vegen.

Flock-print

Deze stof wordt gekenmerkt door de uitzonderlijke waarde voor de slijtageweerstand en de wrijf- en kleurechtheid. Het is bedoeld als een imitatiefluweel en wordt bekomen door het verlijmen van polyamidevezels op een geweven onderdoek. Druk en lichaamswarmte kunnen zogenaamde schijnvlekken veroorzaken.

Onderhoud Flock-print

Wekelijkse stofzuigbeurt met zachte borstel. Vlekken mogen nooit behandeld worden met vluchtige oplosmiddelen. Thinner, aceton e.d. lost de lijm op zodat de pool zal loskomen.

Chenille

Deze stoffen worden vervaardigd op het jacquard weefgetouw. Om deze stoffen een rijkere uitstraling te geven worden poolgarens van chenille toegevoegd. De poolgarens staan in alle willekeurige richtingen. Shading of pletting is een optisch effect dat kan voorkomen maar zeker geen afbreuk doet aan de kwaliteit van de stof. De druk en lichaamswarmte kunnen zogenaamde schijnvlekken veroorzaken. Chenille stoffen kunnen gevoeliger zijn voor vuil en vlekken.
Onderhoud: zie platweefsel.

Boucle

Dit stoftype heeft bijna dezelfde uitstraling als chenille stoffen. Er wordt echter een andere weeftechniek gebruikt. Hierdoor herstelt deze stof zich sneller van pletten en is de slijtweerstand groter. Net als chenille stoffen kunnen boucle stoffen gevoelig zijn voor vuil en vlekken. Het is daarom aan te raden deze met een Textile Protector te behandelen.
Onderhoud: zie platweefsel.

Ultra microvezel

Als basis wordt een geweven of gebreid gronddoek gebruikt. Op dit gronddoek wordt vervolgens een synthetische ‘non woven’ laag geperst. Het typische uiterlijk van microvezelstof wordt verkregen door losse vezels op de stof te strooien en deze door persing op de stof te verankeren. Deze stof blijft op zijn mooist als hij regelmatig geborsteld wordt.
Onderhoud: zie platweefsel.

Vlekken in meubelstof:

Kijk op de James vlekkenwebsite; www.james.nl

« Leersoorten

Ervaringen

"Daar kwam ik helemaal niet voor : )"

Maar ging er wel mee naar huis haha! Ik kwam kijken voor een nieuw kastje maar ging o.a. met nieuwe gordijnen en horren de deur uit. (nou ja, de bestelling dan want alles werd uiteraard netjes op maat gemaakt en thuis bezorgd.
(Ik ben inmiddels ook voor het kastje geslaagd hoor,  uiteraard ook bij Duijvendijk Wonen)
- Silvia de Slegte

"Wat een keuze, wat een kwaliteit!"

Je verwacht echt niet zo'n ruime showroom midden in het centrum van Gouda. Ga je ook langs, bereid je dan voor op twee leuke wandelingen wnat Gouda zelf is leuk maar bij Duijvendijk loop je ook met veel plezier door de enorme showroom.
- Edwin Hoogenelst, Nieuwerkerk a/d IJssel

"Op m'n gemak op m'n gemak ..."

Met twijfel over wat ik nodig had stapte ik binnen. Dat veranderde al snel en voelde me erg op m'n gemak toen ik samen met een medewerker door de showroom liep. Daarna op m'n gemak met een kop thee de beslissing genomen en een week later stond er een supermooie tafel met ongewoon goed bijpassende stoelen in de eetkamer.
- Diederik de M.

"Het advies maakt het verschil"

Ik twijfelde enorm, welk karpet zou de woonkamer nou die extra 'pezzaz' geven ...

... De deskundige hulp van de mensen van Duijvendijk Wonen bood de uitkomst en ik ben er nog elke dag enorm blij mee!

- Carlo Verbakel

"De leukste accesoires"

Ik raak niet uitgekeken, leuke lampen, vazen en andere accesoires die je inrichting nou net dát beetje extra geven. Ik kom snel weer langs!
- K. van den Bergh

Lange Tiendeweg 66
2801 KJ Gouda
Tel. 0182-59 98 68
info@duijvendijkwonen.nl
maandag/zondag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag:
09.00 - 17.30 uur
zaterdag:
09:00 - 17:00 uur

© 2022 - Duijvendijkwonen | Ontwerp & realisatie: DeGoudseWolf.nl